Bewaarplicht voor zoekmachines dreigt

08 juni 2010 - Bewaren van gegevens en dat voor een zoekmachine, uiteraard is het doel bekent, crimanaliteit en verschillende vormen van porno bestreiden. Het lijkt er op dat alles voortaan moet worden opgeslagen en we later als het leed al is geschied altijd kunnen zeggen, we hebben de data nog dus als we daar in gaan zoeken vinden we het vast.

Leuke gedachte! of het haalbaar is en waar we al die data gaan opslaan en wie het gaat betalen wordt uiteraard niet besproken. Afgelopen april 2010 had bijvoorbeeld Twitter 19.000.000.000 zoekopdrachten welke allemaal aan een IP adres kunnen worden gekoppeld. Uhhh ja zeker,  zoveel nullen dat zijn er in 1 maand 19 miljard, als dit allemaal unieke zoekopdrachten zouden zijn zouden we al een database krijgen met zo'n 19 miljard regels.

Technisch gezien allemaal mogelijk alleen de opsporingsbeambte welke later de query ( zoekopdracht) op de database gaat uit voeren willen we uiteraard ook niet al te lang laten wachten voordat er een match wordt getoond. We praten hier over slechts 1 website welke de afgelopen jaar erg in opkomst is. Zo zijn er uiteraard nog een aantal, bijv. Bing, Google, Yahoo, Marktplaats, Youtube om maar een paar bekende te noemen.

Organisatorisch is er dus, als deze wet doorgaat, heel wat te regelen om alles in goede banen te leiden, ik ben benieuwd, u ook? Ik hoop dat ze ook een beetje rekening houden met uw en mijn privacy.

 

Login Form